17:53
День рідної мови.

Мова – одне з найцінніших надбань, які створили й залишили наші попередники. Мова є душею нації, її генетичним кодом, у її глибинах народилося багато скарбів, якими пишається наш народ .

21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. В Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть.

До відзначення Міжнародного Дня рідної мови долучилася вся шкільна родина КЗ «Македонівської ЗОШ І-ІІІ ступенів». День розпочався традиційно з демонстрації учнівських тематичних стіннівок та книжкової виставки, яку підготувала бібліотекар школи Сарри М.І. на тему «Мова – духовний скарб нації». З метою глибокої поваги та шани до рідної мови, були проведені години спілкування в на тему «Передаймо нащадкам наш скарб – рідну мову». Години спілкування були проведені у формі гри, де учні поглибили та закріпили знання про рідну мову. Також за ініціативою філії Інституту модернізації змісту освіти та за підтримки МОН України 21 лютого 2017 року у школі проведено «диктант єдності» української, російської та новогрецької мовами серед учнів 3-11 класів.

Мова стосується кожної людини, адже науково доведено, що від мови залежить і мислення. У країнах світу люди різняться за своїм менталітетом та світоглядом не тільки через традиції та релігійні переконання, а і в значній мірі завдяки мові, якою вони розмовляють, а відповідно і думають.

Давайте побажаємо один одному всього найкращого, і будемо чемно ставитись до рідної мови, особливо якщо ця мова власного народу.

Переглядів: 292 | Додав: school | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: