20:46
"Дзвони Чорнобилю"....

Ми атомні заложники прогресу.

Вже в нас нема ні лісу, ні небес.

Так і живем од стресу і до стресу,

Абетку смерті маємо – АЕС.

Л. Костенко

Майже 31 рік відділяє нас від Чорнобильської катастрофи, а той чорний день трагедії продовжує хвилювати людей: i тих, кого вiн зачепив своїм недобрим крилом, i тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої землі. Цей день не минув безслідно, вiн приніс свiту багато трагедій і буде завжди об’єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією…

У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року сталася найбільша техногенна катастрофа ХХ сторіччя – аварія на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС), розташованої у м. Прип’ять Київської області. Масштаби цієї події набули характеру велетенської екологічної катастрофи.

26 квітня є днем пам’яті як про найбільшу техногенну катастрофу, так і днем вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу Чорнобильської атомної електростанції, військовослужбовців, будівельників, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

У школі пройшли заплановані заходи, приурочені трагедії на Чорнобильській АЕС: 25.04.2017р. Виховні години « Чорнобиль – трагедія, що не забувається» для 1-4 класів. На годинах учні отримали змістовну інформацію про трагедію, та її причини , а також про страшні наслідки.

Для учнів старших класів була організована віртуальна подорож - тур до Чорнобилю у Національному музею Києва. Національний музей “Чорнобиль” є багатофункціональним історико-культурним закладом, який поєднує наукову, культурно-просвітницьку діяльність з діяльністю сучасного музею з архівування, збереження та оприлюднення історії ядерної аварії на Чорнобильській АЕС як найбільш важкої радіоекологічної катастрофи ХХ століття, наслідки якої не мають аналогів і відрізняються від інших відомих у світі природних та техногенних катастроф.

26.04. 2017р. були проведені інформаційні заходи. Виставка книжок у шкільний бібліотеці «Дзвони Чорнобилю», яку організувала бібліотекар школи М.І. Сарри, виставка малюнків. Виставка висвітлювала світлини, фото з зони відчуження.

26 квітня – День національної жалоби. Про те, що сталось, не можна забувати. Лише пам’ять і вдячність тих, хто живе на обпаленій радіацією

землі, може бути хоч якоюсь винагородою тим, хто поклав на цей «атомний вівтар» своє здоров’я та життя.

 

Переглядів: 273 | Додав: school | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: