23:11
"Т.Г. Шевченко - сила і честь України"

І мене в сім’ї великій,
В сім’ї вольній, новій,
Не забудьте пом’янути
Незлим, тихим словом.
Ось уже майже два століття 9 березня кожного року – особлива дата в нашій країні. В цей день Україна вшановує свого великого сина Тараса Григоровича Шевченка.
09 березня 2017 року у КЗ "Македонівській Загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Нікольської районної ради" пройшли заходи до Дня народження Т.Г.Шевченка. Вчитель з української мови та літератури Л .С.Станішевська провела виховні години " Т.Г. Шевченко - сила і честь України", шкільний бібліотекар М.І.Сарри організувала літературну виставку "Не вмирає душа наша, не вмирає воля...".
Волею історії Шевченко ніби ототожнений з Україною, представляє нас, українців, народам світу. Та найбільше гордимось Шевченком ми, українці. Він наш великий поет, Кобзар. Наша честь і слава. І нам потрібно знати його твори, його життя.
В день народження Тараса Шевченка дорослі і діти йдуть до його пам’ятника, щоб поставити свічку, покласти квіти. Почитати його вірші, поспівати пісні, вшанувати великого Кобзаря, поета, художника, борця за волю народу. Минають віки, стираються написи на камені, тліють книги, руйнуються будівлі, але слово Шевченка – живе і вічне. І знайти його ви зможете у «Кобзарі»,

Переглядів: 293 | Додав: school | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: