17:46
Відзначення 25-річчя затвердження Тризуба малим гербом.

19 лютого 1992 року Постановою Верховної Ради України №2137 було визначено вигляд Державного Герба та використання його зображення. Отже, цією постановою було затверджено, як Малий Державний Герб України, золотий Тризуб на синьому щиті, який був символом національно-визвольних змагань українців у ХХ столітті.

В КЗ «Македонівської ЗОШ І-ІІІ ступенів» 17 лютого 2017 року пройшли класні виховні години для 1-11 класів до 25 - річчя затвердження Тризуба малим гербом. Для 1-5 класів були проведені виховні години «Символи моєї держави», де учні закріпили знання про державні та національні символи України, виховали громадянські якості особистості, повагу й шанобливе ставлення до державної та національної символіки, а також переглянули презентацію „Герб моєї держави”.

Проводячи класні виховні години для учнів 6-11 класів «Державні та народні символи України», класні керівники вкотре переконалися, що учні мають віддане почуття любові до рідної мови, до народних та державних символів українського народу, люблять та шанують рідну землю, нашу Україну!

Свої національні символи люди повинні шанувати і берегти. Про це записано у ст. 65 Конституції України:”…Шанування державних символів України є обов’язком громадян України”.
Національні символи – це згусток високого духу народу, його історичних прагнень, унікальності, своєрідний генетичний код нації.

Сьогодні життя України змінюється на очах, постає стара, як ця земля, держава – вільна, незалежна, сонцем осяяна Україна. Ви – частина народу. Без вас, без мене, без нас усіх немає ні народу, ні історії. І нам творити нову історію держави, що займе належне місце серед вільних і рівних країн планети.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 314 | Додав: school | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: