15:59
16 днів проти насильства

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Міжнародна правозахисна акція «16 днів проти насилля» розпочата у 1991 році. Ініціатори обрали датою початку акції 25 листопада — Міжнародний день боротьби з насиллям у ставленні до жінок та датою її завершення — 10 грудня — Міжнародний день захисту прав людини. Особлива увага під час її проведення приділялася питанням домашнього насилля, тому акція була спрямована проти насилля у сім’ї та формування нетерпимого ставлення до будь-якої форми насилля .   Педагогічним колективом та психологом КЗ «Македонівська ЗОШ І-ІІІ ступенів»  була активізована діяльність з метою посилення інформаційно-просвітницької роботи, яка направлена, в першу чергу на збільшення знань про всі форми насилля.  

Міжнародна акція «16 днів проти насилля» розпочалась з створення інформаційного  стенду «Захисти життя – зупини насильство!». До уваги читачів у шкільній  бібліотеці   була представлена тематична книжкова виставка «Ми проти насилля», були розповсюджені пам'тки серед  учнів 6-11 класів«Ця  жостока поведінка з дітьми». Також розміщена інформація «Батькам про права дитини», «Як захищені права дітей в Україні?». Учні нашої школи залюбки приєдналися до участі в Міжнародній акції «16 днів проти насилля». Було проведено низку тематичних виховних заходів, конкурсів малюнків, психологічних тренінгів.

Безумовно, подолання такого негативного явища як насильство в родині можливе лише за умови об'єднання зусиль і державних органів та установ, і громадських організацій, і кожного громадянина. Кожен з нас має сказати "Ні!" насиллю у власній родині. Адже сім'я - це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку.

Переглядів: 293 | Додав: school | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: