Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Міжнародна правозахисна акція «16 днів проти насилля» розпочата у 1991 році. Ініціатори обрали датою початку акції 25 листопада — Міжнародний день боротьби з насиллям у ставленні до жінок та датою її завершення — 10 грудня — Міжнародний день захисту прав людини. Особлива увага під час її проведення приділялася питанням домашнього насилля, тому акція була спрямована проти насилля у сім’ї та формування нетерпимого ставлення до будь-якої форми насилля .   Педагогічним колективом та психологом КЗ «Македонівська ЗОШ І-ІІІ ступенів»  була активізована діяльність з метою посилення інформаційно-просвітницької роботи, яка направлена, в першу чергу на збільшення знань про всі форми насилля.  

Міжнародна акція «16 днів проти насилля» розпочалась з створення інформаційного  стенду & ... Читати далі »

Переглядів: 293 | Додав: school | Дата: 09.12.2016 | Коментарі (0)

Всеукраїнська акція «Тиждень права» була започаткована 2008 року з нагоди відзначення 60-ї річниці проголошення Загальної декларації прав людини. Указом Президента України „Про Всеукраїнський тиждень права” № 1149/2008 від 08 грудня 2008 року встановлено проведення Всеукраїнського тижня права щороку в тиждень, що включає 10 грудня –  День прав людини, який відзначається в пам'ять проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини.

Одним із завдань сучасної шкільної  правової освіти є вміння учня

орієнтуватись у величезному потоці інформації. Навчити цього лише на уроці  правознавства просто неможливо, тому в школі щорічно проводиться    тиждень права,  який включає в себе комплекс різноманітних форм позакласної роботи.   Основною метою тижня було:

- підвищити інтерес учнів до  правознавства;

- розширити й поглибити знання та вміння учні ... Читати далі »

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 311 | Додав: school | Дата: 09.12.2016 | Коментарі (0)