У національній пам’яті українського народу навіки закарбовано сторінку болю, імя якому Голодомор. Вшановуючи пам’ять безвинно загиблих від голоду українців, в школі пройшли  уроки історичної пам’яті «На вікні свіча догасала…» для учнів 6-11 класів, презентація для учнів начальної школи «Голодомор 1932-1933. Геноцид українського народу» з додатковою діскусією класних керівників,  проект «Незламані» методичний матеріал Українського інституту національної пам’яті, книжкова тематична виставка та Загальноукраїнська акція «Засвіти свічку».

  На вшанування світлої пам’яті жертв голодомору в Україні 32-33рр.  було оголошено хвилину скорботи, поставлено квіти  та запалено  свічки.

Переглядів: 292 | Додав: school | Дата: 25.11.2016 | Коментарі (0)

В КЗ «Македонівської загальноосвітньої  школи  І-ІІІ ступенів» до Дня Гідності та Свободи  була організована творча зустріч із воїном АТО – Михайлом Замуруєвим, сержантом  НацГвардії України. Учні 1-11 класівпрослухали  гімн України  та хвилиною мовчання  вшанували пам'ять Героям Майдану і воїнам – захисникам України, які загинули за світле майбутнє України під час проведення на Сході України АТО. Сержант провів виховний захід «Україна Гідна Свободи», діти на згадку подарували йому малюнки на задану тему.

Учениця 4 класу Марія Завірюха зачитала вірш, який трогає до самого серця.

Я пишаюсь тобою, мій рідний народе,

Бо заради Вкраїни, за гідність й свободу,

Прості люди безстрашно опліч устали,

Проти звірства і хамства влади повстали.

Вони кулі ловили палкими серцями,

... Читати далі »

Переглядів: 277 | Додав: school | Дата: 21.11.2016 | Коментарі (0)

 
Тютюнопаління в наш час становить одну з найсерйозніших проблем. Складність її вирішення - у невідповідності стандартного відношення до паління в суспільстві та його дійсним значенням у руйнуванні здоров'я людей.

Тютюн - найголовніший і найглобальніший вбивця. Тобто кожних 8 секунд на земній кулі помирає людина з цієї причини. Якщо відношення до тютюнопаління не зміниться, то за прогнозами експертів у 2030 році з цієї причини буде помирати понад 10млн. чоловік.   За планом виховної роботи були проведені наступні заходи:

- виставка малюнків "День боротьби   з курінням!";

... Читати далі »

Переглядів: 290 | Додав: school | Дата: 15.11.2016 | Коментарі (0)

Сьогодні, 9 листопада Україна традиційно відзначає День української писемності та мови.
У цей святковий день бажаємо вам щастя, взаємного розуміння і допомоги. Нехай у вашому житті буде безліч нових відкриттів та здобутків в ім’я України.

В КЗ "Македонівської  загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів" учениці 11 класу Сніжана Склярова та Ніна Оганнісян   разом із вчителем з української мови та літератури Станішевською  Любов Степанівною провели інформаційні хвилинки Дня української писемності та мови, розповіли вірші та заспівали пісню "Все буде добре" Вячеслава Вакарчука, яка стала традицієї нашої школи. Учні 3 класу відзначили цей день класною  годиною.

 


 

Переглядів: 283 | Додав: school | Дата: 09.11.2016 | Коментарі (0)

Цей день було засновано згідно з указом президента "Про День визволення України від фашистських загарбників" від 20 жовтня 2009 року "з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності українського народу у Другій світовій війні". У ході визволення України силами чотирьох Українських фронтів, які налічували понад 2,3 млн. осіб, протягом січня 1943 року – жовтня 1944 року було проведено серію блискучих наступальних операцій. Найважливішими з них були: Воронезько-Харківська (13 січня – 3 березня 1943 року), Донбаська (13 серпня – 22 вересня 1943 року), Чернігівсько-Полтавська (26 серпня – 30 вересня 1943 року), Корсунь-Шевченківська (24 грудня 1943 р. – 17 лютого 1944 року ) та Львівсько-Сандомирська (13 липня – 29 серпня 1944 року).
Завершила визволення України Карпатська операція, що розпочалася 9 вересня 1944 року. 27 жовтня 1944 року було звільнено Ужгород, 28 жовтня радянські війська вийшли на сучасний ... Читати далі »
Переглядів: 288 | Додав: irinamishustina300 | Дата: 29.10.2016 | Коментарі (0)

27 жовтня народний депутат України Дмитро Лубінець в районному Будинку культури зустрівся зі старшокласниками Нікольського району. Мета зустрічі була мотивувати учнів йти до успіху: не буди байдужими, не сидіти склавши руки, постійно самовдосконалюватися, читати книги, вивчати мови, бути ініціативним та брати активну участь у житті суспільства. Депутат розповів свою історію успіху від простого школяра з маленького містечка Волноваха до народного депутата України. Однією з ключових фраз зустрічі була: змінюєтеся ви – змінюється світ навколо вас, змінюється країна.
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 284 | Додав: irinamishustina300 | Дата: 28.10.2016 | Коментарі (0)

В КЗ "Македонівська загальнооосвітня школа І-ІІІ ступенів" з 17.10 по 21.10 2016 рр. пройшла виставка виробів із природних матеріалів "Я люблю тебя, осень!!!". У виставці прийняли участь усі учні школи, проявили свою майстерність та вміння разом із своїми батьками та класними керівниками. Перше місто та диплом - за участь зайняв 6 клас, керівник Н.П. Костанда, друге місто та грамоту за участь - 1 клас, керівник Е.А.Мусаєва,
третє місто та грамоти - 3 та 4 клас, керівники О.А. Каци, Л.О.Царенко.
Дякуємо усім за участь!!!
Переглядів: 292 | Додав: irinamishustina300 | Дата: 27.10.2016 | Коментарі (0)

Щороку 14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці, УПА та українських козаків, відзначається День захисника України. Свято встановлено 14 жовтня 2014 року Указом Президента України Петра Порошенка з метою вшанування мужності, бойового подвигу та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, самовідданості громадян, які присвятили своє життя служінню Українському народу, збереження та розвитку національних військових традицій і звитяг; сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві, посилення суспільної уваги та турботи про захисників рідної землі та на підтримку ініціативи громадськості.
у КЗ "Македонівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів були проведені "Урок мужності", на якому хлопці5-11 класів довели що вони справжні захисники та спортивні змагання "Естафета мужності". Учні начальної школи намалювали малюнки із лозунгом "Героям слава!". Зі святом!!!
Переглядів: 280 | Додав: irinamishustina300 | Дата: 15.10.2016 | Коментарі (0)

Тиждень енергозбереження проводиться на виконання доручення Президента України щодо проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи, спрямованої на підвищення громадської свідомості населення з енергоефективних і енергозберігаючих технологій, використання відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива.
У рамках Тиждня з енергозбереження з 10 по 14 жовтня 2016 року відбулися такі заходи, як: Конкурс малюнків " Береги єлектричество" участь брали 1-11 класи, інформаційні хвилинки з енергозбереження для учнів 1-11 класів, бесіди та виховні годинни класних керівників, які популяризує заходи з енергозбереження, використання альтернативних джерел енергії, інформує про паливно-енергетичний комплекс України.
Переглядів: 279 | Додав: irinamishustina300 | Дата: 14.10.2016 | Коментарі (0)

КЗ "Македонівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів" у проведенні районного фестивалю присвяченого 160-річчю від дня народження та 100-річчю від дня смерті І. Я. Франка «Шукай краси, добра шукай!» виявила творчій потенціал учнів та долучила до участі учениць 5 - Аліна Дранга та 11 - Тетяна Кузіна класу. Дівчата представили до фестивалю пісню на слова І.Я. Франка "Човен" та вірш "Гімн. Пролог", підготували їх педагоги Л.В. Бардіна - музикант школи та вчитель Л.С. Станішевська.
Переглядів: 286 | Додав: irinamishustina300 | Дата: 14.10.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 10 11 »